Definita cuvantului strănepot
STRĂNEPÓT, -OÁTĂ, strănepoți, -oate, subst. 1. S. m. și f. Copil al nepotului sau al nepoatei de fiu sau de fiică, considerat în raport cu străbunii (2) lui; copil al nepotului de frate sau de soră, considerat în raport cu părinții unchilor și mătușilor lui. 2. S. m. pl. Urmași, descendenți. – Stră- + nepot.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu strănepot
hot2, hoturi, s.n. (reg.) Bucată. Vezi definitia »
CRABÓT s.n. (Tehn.) Fiecare dintre dinții unui manșon sau al unui disc prin intermediul cărora se imprimă mișcarea de rotație a doi arbori. [< fr. crabot]. Vezi definitia »
CREOZÓT s. n. Lichid uleios, incolor sau gălbui, caustic, cu miros caracteristic, extras prin distilare din gudronul de lemn sau de cărbune, întrebuințat în industrie (la impregnarea lemnului) și în medicină (ca expectorant în bronșitele cronice). [Pr.: cre-o-.Var.: creuzót s. n.] – Din fr. créosote. Vezi definitia »
SABÓT s. m. 1. (pl.) încălțăminte din lemn (scobit). ◊ încălțăminte de protecție cu talpă de lemn. 2. înveliș metalic în vârful unui pilot de lemn, de beton etc. pentru ca acesta să poată pătrunde mai ușor în pământ. 3. piesă de metal, de lemn etc. pentru frânarea prin frecare a roților. 4. organ al unei mașini agricole de recoltat, pentru rezemarea pe sol a aparatului de tăiere a plantelor. (< fr. sabot) Vezi definitia »
ȘEVIÓT s. n. 1. rasă de oi cu lână fină, originară din Scoția. 2. stofă din lâna acestor oi. (< fr. cheviotte) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z