Definita cuvantului suberină
SUBERÍNĂ s. f. Substanță organică formată din acizi grași, care se găsește în membrana celulară a suberului. – Din fr. subérine.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu suberină
BATÚRĂ s. f. șanț pe ambele laturi ale chilei unei nave de lemn pe care se prind coastele și bordajul. (< it. battura) Vezi definitia »
MẮGURĂ, măguri, s. f. Deal mare izolat (tăiat de ape); p. ext. munte. ♦ Movilă. ♦ Pădure (situată pe un loc înalt). [Var.: (reg.) mắgulă s. f.] – Cf. alb. magulë. Vezi definitia »
VERGÉNȚĂ s.f. (Fiz.) Mărime egală cu inversul distanței focale a unui sistem optic central. [< fr. vergence]. Vezi definitia »
NEFRÍTĂ s. f. inflamație a rinichilor. (< fr. néphrite) Vezi definitia »
GRÍLĂ s.f. 1. Panou de vergele de metal sau de lemn care se așază la o deschidere (ușă, fereastră, vitrină etc.) 2. (Fiz.) Electrod în formă de grătar, intercalat între anodul și catodul unei poliode; grătar. 3. Obstacol la o fortificație făcut într-un gard de vergele de oțel. ♦ Grătar din bare de oțel care închide tuburile de ventilație ale unei cazemate. ♦ Aparat de ochire a obiectivelor aeriene. 4. (Cib.) Dispozitiv pentru cifrarea și descifrarea mesajelor, a caracterelor alfanumerice. [< fr. grille]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z