Definita cuvantului superficial
SUPERFICIÁL, -Ă, superficiali, -e, adj. Care apare, se produce, rămâne la suprafața unui obiect, a unei ființe; fig. care apare, se produce, rămâne la suprafață, fără să atingă miezul, esența lucrurilor. ♦ Fig. (Despre oameni) Care tratează problemele fără să le adâncească, care trece ușor peste lucruri; lipsit de adâncime. ♦ Fig. (Adverbial) Fără a aprofunda; pe deasupra. [Pr.: -ci-al] – Din fr. superficiel.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu superficial
DIGITÁL1, -Ă I. adj. 1. referitor la degete. 2. care are forma unui deget. 3. produs de deget. ♦ amprentă ~ă = urmă lăsată de degete. II. s. f. 1. plantă veninoasă din care se extrage digitalina; degețel. 2. digitalină. (< fr. digital, lat. digitalis) Vezi definitia »
ATRIÁL, -Ă, atriáli, -e, adj. Referitor la atriu. (cf. fr., germ. atrial) Vezi definitia »
SEMESTRIÁL, -Ă, semestriali, -e, adj. (Adesea adverbial) Care se referă la un semestru; care se face sau se produce în fiecare semestru; care durează un semestru. [Pr.: -tri-al] – Din fr. semestriel. Vezi definitia »
PROTÁL s. n. tal verde în formă de frunză, din germinarea sporului la ferigi, care poartă anterozoizii și arhegoanele. (< fr. prothalle) Vezi definitia »
RECITÁL s.n. Concert în care cântă (la un singur instrument) un singur artist sau un singur ansamblu. [Pl. -luri, -le. / < fr. récital, cf. engl. recital]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z