Definita cuvantului supericonoscop
SUPERICONOSCÓP, supericonoscoape, s. n. Tub electronic pentru televiziune de tipul iconoscopului, dar la care imaginea este captată mai întâi de un fotocatod. – Din fr. supericonoscope.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu supericonoscop
CRONOSCÓP, cronoscoape, s. n. Instrument pentru măsurarea unui scurt interval de timp, folosit în laboratoarele de fizică, de fiziologie etc. – Din fr. chronoscope. Vezi definitia »
țop (-pi), s. m.1. Panglică, fundă. – 2. Poreclă dată moților, care obișnuiesc să-și împletească părul. Germ. Zopf, prin intermediul săs. tsôp (Borcea 216). În ciuda afirmației acestui autor, nu are nimic în comun cu țopîrlan, cel puțin cu primul sens; cu cel de-al doilea ar putea exista o confuzie, destul de naturală, între țop și țoapă. Vezi definitia »
HEPATOTRÓP, -Ă adj. (Despre virusuri) Care are afinitate pentru ficat, care se fixează la ficat. [< fr. hépatotrope, cf. gr. hepar – ficat, tropein – a întoarce]. Vezi definitia »
PANTRÓP, -Ă adj. (despre microbi, virusuri) care are afinitate pentru toate țesuturile. (< fr. pantrope) Vezi definitia »
METEOROTRÓP, -Ă adj. Care este influențat de condițiile meteorologice. [< fr. météorotrope]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z