Definita cuvantului suplini
SUPLINÍ, suplinesc, vb. IV. Tranz. 1. A înlocui pe cineva (temporar) în funcții sau în obligații, a ține locul. ♦ A ține loc de ceva. 2. A adăuga ceva ce lipsește; a împlini, a completa o lipsă. – Din it. supplire (după plin).

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu suplini
CARPINI, Giovanni del Plano (Piano) del (c. 1182-1252), călugăr italian. A călătorit, din inițiativa papii Inocențiu IV, din Lyon pînă la Karakorum, unde a asistat la înscăunarea hanului Guiuk, fiul lui Ogodai (1246). Op. pr.: „Călătorie în țările răsăritene”. Vezi definitia »
pioncăní, pióncăn și pioncănésc, vb. IV (reg.) 1. (despre curci) a scoate strigătul caracteristic speciei; a pioncăi. 2. a vorbi cu voce subțire, pițigăiată; a pioncăi. 3. a vorbi încet, slab, stins; a pioncăi, a pioci. 4. a slăbi, a se topi (de boală sau de bătrânețe); a deveni moale, fără putere. 5. a merge, a se deplasa greu, a (se) pioncăi. 6. a nu mai vedea bine. 7. a se mocoși, a se mocăi. Vezi definitia »
a răspândi bășini expr. (adol., vulg.) a minți, a lansa zvonuri nefondate. Vezi definitia »
BUNGHINÍ, bunghinesc, vb. IV. Intranz. (Reg.) A lucra cu migală la ceva; a migăli. Vezi definitia »
SAURIÉNI s.m.pl. Ordin de reptile cu corpul alungit și prevăzut de obicei cu patru picioare, din care fac parte șopârlele, cameleonii etc.; (la sg.) reptilă din acest ordin. [Pron. sa-u-ri-eni, sg. saurian. / < fr. sauriens, cf. gr. sauros – șopârlă]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z