Definita cuvantului supraîncălzi
SUPRAÎNCĂLZÍ, supraîncălzesc, vb. IV. Tranz. A încălzi ceva peste măsură. ♦ Spec. (Fiz.) A încălzi un lichid sau vapori la o temperatură mai înaltă decât temperatura de fierbere a lichidului respectiv sau corespunzător; a încălzi un metal sau un aliaj la o temperatură la care se formează o structură cristalină nouă. [Pr.: -pra-în-] – Supra- + încălzi (după fr. surchauffer).

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu supraîncălzi
HISTEREZI- elem. „întârziere”, „histerezis”. (< fr. hystérési-, cf. gr. hysteresis, lipsă) Vezi definitia »
CROBÍZI s. m. pl. Populație de neam tracic așezată la sudul Dunării, în apropierea Mării Negre, în sec. V a. Cr.sec. II d. Cr.Et. nec. Vezi definitia »
MEZI s. m. pl. (Mat.) Numitorul primului raport și numărătorul celui de al doilea raport al unei proporții. – Cf. lat. medius, it. medio. Vezi definitia »
herezí, herezésc, vb. IV (înv.) a moșteni. Vezi definitia »
PUTREZÍ, putrezesc, vb. IV. 1. Intranz. și refl. (Despre materii organice) A se descompune treptat sub influența bacteriilor de putrefacție; a se altera, a se strica, a se putregăi, a se putrefia. ♦ (Despre organe și țesuturi ale corpului) A se cangrena. ♦ (Despre construcții de lemn) A se ruina, a se dărăpăna, a se strica din cauza umezelii. 2. Intranz. Fig. A sta mult timp într-un loc sau într-un post, fără perspectiva unei schimbări; a stagna într-o activitate; a lâncezi. – Din putred. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z