Definita cuvantului surdopedagogie
SURDOPEDAGOGÍE s. f. Ramură a pedagogiei speciale care se ocupă de educarea și de instruirea persoanelor cu deficiențe de auz. – Surd + pedagogie.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu surdopedagogie
ALOPATÍE s. f. Tratament medical constând în administrarea unor medicamente în doze care, la omul sănătos, ar declanșa efecte contrare simptomelor caracteristice bolii care trebuie tratată. – Din fr. allopathie. Vezi definitia »
ANDROFOBÍE s. f. aversiune patologică față de bărbați. (< fr. antrophobie) Vezi definitia »
PANEVGHENÍE, panevghenii, s. f. (Grecism înv.) Termen reverențios de adresare către un boier. – Din ngr. panevghenía. Vezi definitia »
TRANZÍȚIE, tranziții, s. f. Trecere (lentă sau bruscă) de la o stare la alta, de la o situație, de la o idee la alta. ◊ Loc. adj. De tranziție = de trecere; intermediar, tranzitoriu; p. ext. provizoriu. – Din fr. transition, lat. transitio. Vezi definitia »
SIDERÁȚIE s. f. 1. pretinsă influență a aștrilor asupra vieții sau sănătății unei persoane. 2. scădere bruscă a forțelor vitale. ◊ șoc nervos dintr-o variație bruscă a potențialului electric. (< fr. sidération, lat. sideratio) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z