Definita cuvantului suzeran
SUZERÁN, -Ă, suzerani, -e, s. m., adj. 1. S. m. (În evul mediu) Mare senior de care depindeau alți seniori, ca urmare a relațiilor de suzeranitate. 2. Adj. (Despre state) Care exercita autoritatea asupra unui stat mai slab, amestecându-se în politica internă a acestuia și impunându-i anumite obligații politice și financiare. – Din fr. suzerain.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu suzeran
ASTRONAUTICIÁN, -Ă s. m. f. specialist în astronautică. (< fr. astronauticien) Vezi definitia »
NĂSĂUDEÁN, -Ă, năsăudeni, -e, s. m., adj. 1. S. m. Persoană născută și crescută în orașul Năsăud sau în județul Bistrița-Năsăud. 2. Adj., s. m. (Locuitor) din orașul Năsăud sau din județul Bistrița-Năsăud. [Pr.: -să-u-] – Năsăud (n. pr.) + suf. -ean. Vezi definitia »
AFRICÁN, Ă (‹ Africa) s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. Persoană care face parte din populația băștinașă de rasă negrid-australoidă a Africii. 2. Adj. Care aparține Africii sau populației ei, privitor la Africa sau la populația ei. ♦ Artă a. (sau artă neagră) = artă care s-a dezvoltat în strînsă legătură cu cultul și obiceiurile tribale, prezentînd o mare diversitate de la un grup de populație la altul. Ea se manifestă mai ales în sculptura antropomorfă și animalieră (figuri de șefi și strămoși, totemuri, măști etc.), în țesături, în orfevrărie și în obiecte de uz zilnic. Se caracterizează prin acuitatea observației, stilizarea expresivă și prin sensul simbolic al imaginilor. A influențat curentele artistice din sec. 20 (fovism, cubism, expresionism). Vezi definitia »
HELIOTEHNICIÁN, -Ă s. m. f. specialist în heliotehnică. (< fr. héliotechnicien) Vezi definitia »
GROSOMÁN, grosomani, s. m. (Înv.) 1. Om gras și greoi. 2. Om grosolan. – Gros + suf. -oman. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z