Definita cuvantului carbamic
CARBÁMIC adj. (Chim.; în sintagma) Acid carbamic = acid instabil, cunoscut sub formă de săruri sau de esteri. – Din fr. carbamique.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu carbamic
BIRLÍC1, birlici, s. m. (Pop.) As (1).Tc. birlik. Vezi definitia »
ACETILACÉTIC adj. (Chim.; în sintagma) Acid acetilacetic = acid instabil care se descompune în acetonă și bioxid de carbon. – Din fr. acétylacétique. Vezi definitia »
ANDRONIC, numele a patru împărați bizantini. Mai importanți: A. I (1183-1185). A luptat împotriva marii aristocrații, care, folosindu-se de insuccesele sale în fața normanzilor, l-a înlăturat. A. II (1282-1328). A luptat împotriva tendințelor separatiste ale marilor feudali, care s-au răsculat și l-au constrîns să abdice. A. III (1328-1341). A purtat lupte cu turcii. Vezi definitia »
MIOCÁRDIC, -Ă adj. Al miocardului. [Cf. it. miocardico]. Vezi definitia »
TRIPTÍC s. n. 1. (ant.) ansamblu de trei tăblițe prinse între ele cu balamale, care se închideau ca o carte. ◊ tablou din trei părți prinse cu balamale pe care sunt pictați sfinți sau sunt scrise numele donatorilor etc. 2. document din trei foi cuprinzând aceleași indicații, care oferă posibilitatea de a se face mai multe călătorii într-o țară străină. 3. (fig.) ansamblu din trei părți distinctive. (< fr. triptyque) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z