Definita cuvantului sufix
SUFÍX, sufixe, s. n. Îmbinare de sunete sau un singur sunet care se adaugă după rădăcina sau după tema unui cuvânt pentru a crea cuvinte sau forme gramaticale noi. ◊ Sufix lexical = sufix care ajută la formarea cuvintelor noi, schimbând sensul sau categoria gramaticală a cuvântului de bază. Sufix gramatical (sau flexionar) = sufix cu ajutorul căruia se creează forme gramaticale. – Din fr. suffixe.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu sufix
PREFÍX, prefixe, s. n. 1. Afix care se atașează înaintea rădăcinii sau a temei unui cuvânt, pentru a forma un derivat. 2. (În telefonia interurbană automată) Număr care identifică o anumită localitate sau țară și se formează înaintea numărului de telefon al abonatului. – Din fr. préfixe, lat. praefixus. Vezi definitia »
INFÍX, infixe, s. n. Element fonetic (de obicei consoană) care se inserează în rădăcina unui cuvânt și are o valoare morfologică. – Din fr. infixe. Vezi definitia »
PIX, pixuri, s. n. Creion cu mină sau cu pastă acționat de un dispozitiv mecanic. – Din engl. pick. Vezi definitia »
BELLATRIX, stea de mărimea a doua din constelația Orion. Vezi definitia »
SARDÓNIX s. n. Piatră semiprețioasă de culoare roșie, caracterizată prin prezența unor benzi concentrice regulate. – Din lat. sardonyx. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z