Definita cuvantului contestatar
CONTESTATÁR, -Ă, contestatari, -e, adj. Care contestă, care face obiecții sau protestează în fața unei situații, față de un sistem social-politic etc. – Din fr. contestataire.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu contestatar
LOPĂTÁR, lopătari, s. m. I. 1. Vâslaș, barcagiu. 2. Lucrător cu lopata. II. Pasăre migratoare din grupul picioroangelor (3), de culoare albă, cu ciocul lung și lat ca o lopată și cu un moț de pene pe cap; cosar (Platalea leucorodia). – Lopată + suf. -ar. Vezi definitia »
pretutindenár, pretutindenáră, adj. (înv.) care există, care se află, care se manifestă sau se exercită pretutindeni; pretutindenesc. Vezi definitia »
FINANCIÁR, -Ă I. adj. referitor la finanțe, la circulația banilor, a creditelor etc.; bănesc. ♦ capital ~ = capital rezultat din contopirea capitalului bancar cu cel industrial. II. s. m. f. 1. posesor de capital financiar. 2. specialist în materie de finanțe; finanțist. (< fr. financier) Vezi definitia »
STELÁR, -Ă adj. 1. referitor la stele. 2. în formă de stea; stelat. ♦ ganglion ~ = ganglion cervical al sistemului simpatic, care prezintă ramificații stelare. (< fr. stellaire, lat. stellaris) Vezi definitia »
GÂTÁR, gâtare, s. n. Curea lată a hamului, care se trece peste gâtul calului; hamut. – Gât + suf. -ar. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z