Definita cuvantului cratiță
CRÁTIȚĂ, cratițe, s. f. Vas de bucătărie din tablă smălțuită, din aluminiu, din pământ etc., de formă rotundă, de obicei cu marginea de sus răsfrântă, cu două toarte, care servește pentru fiert sau prăjit mâncarea. ♦ Conținutul acestui vas. – Et. nec.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu cratiță
REZULTÁNTĂ s.f. 1. Forță care, aplicată unui sistem, produce același efect ca mai multe forțe date care se aplică în același timp asupra aceluiași punct material. ♦ (Mat.) Suma vectorială a tuturor forțelor unui sistem. 2. (Fig.) Efectul combinat al mai multor cauze. [< fr. résultante]. Vezi definitia »
MĂTĂLÚȚĂ pron. pers. (Fam.) Diminutiv al lui matale.Matale + suf. -uță. Vezi definitia »
RUFȘOÁRĂ s. f. v. rufușoară. Vezi definitia »
ALESĂTÚRĂ, alesături, s. f. Procedeu de ornamentare a țesăturilor populare românești prin separarea și îmbinarea cu mâna, după un model, a firelor de urzeală și de băteală. ♦ Motiv decorativ colorat, realizat în arta populară românească prin procedeul descris mai sus. – Ales2 + suf. -ătură. Vezi definitia »
MALTÍNĂ s.f. Praf amorf de culoare albă-gălbuie preparat din malț, folosit pentru a transforma amidonul în dextrină și maltoză. [< fr. maltine]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z