Definita cuvantului crângușor
CRÂNGUȘÓR, crângușoare, s. n. Crânguleț. – Crâng + suf. -ușor.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu crângușor
ALIGATÓR, aligatori, s. m. Gen de crocodili cu botul lat, care trăiește în fluviile Americii (Alligator mississippiensis) sau ale Chinei (Alligator sinensis), a căror piele este folosită în marochinărie. – Din fr. alligator. Vezi definitia »
HELIOGRAVÓR s. m. lucrător specialist în heliogravură. (< fr. héliograveur) Vezi definitia »
CLAMIDOSPÓR s. m. spor asexuat, de rezistență, cu membrana îngroșată și cu citoplasma densă, la ascomicete și ustilaginale. (< fr. chlamydospore) Vezi definitia »
ACCELERATÓR, -OÁRE I. adj. care accelerează. II. s. n. 1. dispozitiv prin care se mărește viteza, turația (unui motor); pedală care comandă acest dispozitiv. 2. (cinem.) procedeu de imprimare a unor mișcări de desfășurare lentă. 3. instalație complexă care imprimă particulelor elementare viteze foarte mari. III. s. m. substanță care mărește viteza unei reacții chimice; produs destinat a reduce durata de priză și de întărire a betonului. (< fr. accélérateur) Vezi definitia »
DESENSIBILIZATÓR s. m. Substanță care se adaugă în soluția developatoare pentru a face emulsia fotografică mai puțin sensibilă la acțiunea luminii. [< fr. désensibilisateur]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z