Definita cuvantului cremonă
CREMÓNĂ, cremone, s. f. Dispozitiv metalic folosit pentru închiderea unei ferestre sau a unei uși, construit din două vergele dispuse în prelungire și acționate cu ajutorul unui mâner. – Din fr. crémone.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu cremonă
Formă de asociere în care proprietățile sunt administrate împreună de persoane desemnate în urma votului majorității, fiecare membru păstrându-și dreptul de proprietate asupra terenurilor. Vezi definitia »
PORTBAIONÉTĂ s. f. curea atașată la o centură, de care se leagă baioneta. (< fr. porte-baïonnette) Vezi definitia »
PELÚZĂ s. f. 1. teren (într-un parc) cu iarbă deasă și scurtă. 2. parte gazonată a unui teren de curse, înconjurat de pistă. 3. fiecare dintre cele două părți ale unui stadion, în spatele porților terenului de joc, destinate spectatorilor. (< fr. pelouse) Vezi definitia »
ATERÍNĂ, aterine, s. f. Peștișor de mare de culoare argintie, întrebuințat de obicei ca nadă (Atherina hepsetus). – Ngr. atherina. Vezi definitia »
ONTOGENÉZĂ s. f. Dezvoltare individuală a organismelor vegetale și animale, care cuprinde toate transformările organismului de la stadiul de embrion până la sfârșitul existenței lui; ontogenie. – Din fr. ontogénèse. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z