Definita cuvantului creodontă
CREODÓNTĂ, creodonte, s. f. (La pl.) Subordin fosil de mamifere primitive carnivore, cu dentiția puțin specializată, cu membrele masive, prevăzute cu gheare; (și la sg.) mamifer din acest subordin. [Pr.: cre-o-] – Din fr. créodontes.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu creodontă
LONGRÍNĂ s. f. 1. grindă care susține un cofraj, o galerie de mină etc. 2. șină fixă pe traverse, montată paralel cu șinele căii ferate, pentru a reduce pericolul de deraiere. (< fr. longrine) Vezi definitia »
pițirígă, pițiríge, s.f. (reg.) pietricică plată aruncată de copii pe luciul bălții, ca să facă salturi; pișpirigă. Vezi definitia »
hiribíță, hiribíțe, s.f. (reg.) potârniche. Vezi definitia »
burtă, burți s. f. lungime nedorită a unui text; pasaj prolix / redundant. Vezi definitia »
REVÍSTĂ s.f. 1. Publicație periodică care cuprinde articole, studii, recenzii etc. din domenii variate sau de strictă specialitate. 2. A trece în revistă = a face inspecția trupelor; (fig.) a cerceta, a examina pe rând anumite fapte. 3. Spectacol artistic care constă din dansuri, cântece vesele cu subiect actual etc. brodate pe o temă comună și prezentate într-un cadru armonios. [< it. rivista, cf. sp. revista]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z