Definita cuvantului crepon
CREPÓN, crepoane, s. n. Țesătură de fire răsucite în așa fel încât să se obțină încrețituri neregulate și bobițe în relief. – Din fr. crépon.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu crepon
scandión s.n. (înv.) act doveditor eliberat cu ocazia încărcării mărfurilor într-o navă. Vezi definitia »
TAMPÓN s.n. 1. Bucată mare de vată sau de tifon sterilizat care se aplică pe o rană pentru a opri o hemoragie. 2. (Tehn.) Disc metalic masiv, prevăzut cu un resort puternic, care primește șocurile dintre vagoanele de cale ferată, de tramvai etc. 3. Accesoriu de birou, format dintr-o placă recurbată pe care se așterne hârtie sugativă. 4. Substanță întrebuințată pentru împiedicarea unui anumit proces chimic. [< fr. tampon]. Vezi definitia »
OMEGATRÓN, omegatroane, s. n. Spectometru de masă, care funcționează după sistemul ciclotronului. – Din fr. omégatron. Vezi definitia »
CICLOTRÓN s.n. Aparat care servește la accelerarea particulelor elementare folosite în reacții nucleare, în care aceste particule descriu traiectorii eliptice într-un câmp magnetic și un câmp electric alternativ. ♦ accelerator de particule atomice grele, prin imprimarea unei mișcări rapide de rotație. [Pl. -oane. / < fr. cyclotron]. Vezi definitia »
BUȘÓN s. n. 1. dop (cu ghivent.) 2. piesă cilindrică din dispozitivul de siguranță al unui circuit electric; patron1 (3). (< fr. bouchon) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z