Definita cuvantului culegere
CULÉGERE, culegeri, s. f. Acțiunea de a culege și rezultatul ei; strângere, adunare; colecție. – V. culege.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu culegere
PLUGĂRÍRE s. f. (Rar) Acțiunea de a plugări.V. plugări. Vezi definitia »
IERBORIZÁRE s.f. Acțiunea de a ierboriza. [Var. erborizare, herborizare s.f. / < ierboriza]. Vezi definitia »
PÚLBERE, pulberi, s. f. 1. Material solid care se prezintă sub forma unor particule fine; praf, pudră. ◊ Expr. A se face (praf și) pulbere sau a se alege (din cineva sau ceva) (praful și) pulberea (sau praf și pulbere) = a se distruge, a se nimici, a pieri. A ridica pe cineva din pulbere = a înălța pe cineva într-o situație foarte bună. A se ridica (sau a se scula) din pulbere = a evolua; a parveni, plecând de jos. A face pulberea praf = a nu face nici o ispravă. ♦ Fig. (Urmat de determinări introduse prin prep. „de”, care indică felul) Mulțime, puzderie. 2. Spec. (Înv.) Praf de pușcă. 3. Substanță explozivă care se prezintă în formă de firișoare sau de granule. – Lat. pulvis, -eris. Vezi definitia »
ÎNTRUNÍRE, întruniri, s. f. Acțiunea de a (se) întruni și rezultatul ei; reuniune, adunare (de oameni). – V. întruni. Vezi definitia »
PASIVIZÁRE s.f. Acțiunea de a (se) pasiviza; tratare prin fosfatare a unor metale înainte de vopsire pentru a le face pasive; pasivizație. [< pasiviza]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z