Definita cuvantului catran
CATRÁN s. n. 1. Lichid vâscos de culoare închisă, obținut prin distilarea petrolului, a cărbunilor sau a lemnului; gudron. ◊ Expr. A se face catran (de mânie sau de supărare) = a se supăra foarte tare. 2. Fig. Supărare mare; venin. Are catran la inimă. 3. (Pop.; în expr.) Catran de... = foarte, extrem de... Catran de scump. - Din tc. katran.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu catran
CARAIMAN, masiv și vf., cu abrupturi impresionante în E M-ților Bucegi, alcătuit din conglomerate calcaroase, care domină Valea Prahovei la Bușteni. Alt. max.: 2.384 m. Aici se află un monument de forma unei cruci din oțel, înalt de 33 m, ridicat (1926-1928) din inițiativa reginei Maria, în memoria eroilor căzuți în luptele de pe Valea Prahovei în primul război mondial. Vezi definitia »
YEOMAN s.m. [yeoman pron. ióumen], pl. yeomeni Vezi definitia »
MEDIEȘEÁN, -Ă, medieșéni, -e, s.m., adj. 1. S.m. Persoană născută și crescută în municipiul Mediaș (din județul Sibiu). 2. Adj., s.m. (Locuitor) din municipiul Mediaș. (din Mediaș (n.pr.) + suf. -ean) Vezi definitia »
BACTERIÁN, -Ă adj. Referitor la bacterii. [Pron. -ri-an. / cf. fr. bactérien]. Vezi definitia »
ESTETICIÁN, -Ă s.m. și f. Specialist în estetică. [Pron. -ci-an, pl. -ieni, -iene. / cf. fr. esthéticien]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z