Definita cuvantului căpitănie
CĂPITĂNÍE, căpitănii, s. f. 1. (Urmat de determinarea „portului”) Autoritate administrativă și polițienească care dirijează activitatea unui port. ♦ Clădire în care este instalată administrația unui port. 2. (Înv.) Detașament condus de un căpitan. – Căpitan + suf. -ie.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu căpitănie
AUTOPLASTÍE s.f. Intervenție chirurgicală prin care se înlocuiește o parte distrusă sau bolnavă dintr-un țesut prin transplantarea unei grefe din altă parte a aceluiași corp; autogrefă. [Pron. a-u-, pl. -ii, gen. -iei. / < fr. autoplastie, it. autoplastica, cf. gr. autos – însuși, plassein – a mula]. Vezi definitia »
PANZOOTÍE s. f. extindere a unei boli contagioase a animalelor pe teritorii foarte întinse. (< fr. panzootie) Vezi definitia »
BOWIE [bəui], Stanley Hay (1917-2008), geolog britanic. A dezvoltat sistemul cantitativ de determinare a mineralelor opace și a aplicat tehnici de autoradiografie în studiul zăcămintelor de uraniu și toriu („Geologia nucleară”, în colab.). Vezi definitia »
ORGANOGRAFÍE s. f. 1. Parte a zoologiei și a botanicii care se ocupă cu descrierea organelor animalelor sau ale vegetalelor. 2. Descriere amănunțită a părților care alcătuiesc un instrument muzical și a felului de funcționare a acelui instrument. – Din fr. organographie. Vezi definitia »
AUTOFLAGELÁȚIE s.f. Autoflagelare. [Gen. -iei. / cf. fr. autoflagellation]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z