Definita cuvantului cepuit
CEPUÍT s. n. Tăiere a crăcilor de pe trunchiurile de rășinoase, pentru o mai ușoară sortare și manipulare a trunchiurilor. – Din cep.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu cepuit
ANTREPÓZIT, antrepozite, s. n. Clădire amenajată pentru depozitarea stocurilor de mărfuri sau de materiale. – Din fr. entrepôt (după depozit). Vezi definitia »
BIODÉBÍT s. n. cantitatea de substanțe organice, bacterii etc. pe care apa în mișcare a unui râu le spală de pe fund. (< bio- + debit) Vezi definitia »
WHITE-SPIRIT s.n. Produs obținut la distilarea petrolului, întrebuințat ca solvent în vopsitorie și în industria lacurilor. [Pron. uáit-spirit. / < engl. white-spirit]. Vezi definitia »
ANORTÍT (‹ fr. {i}; {s} gr. an- „fără” + orhos „drept”) s. n. Feldspat plagioclaz, bogat în calciu, de culoare alb-roșiatică, cenușiu, cu luciu sticlos. Este întîlnit în geode, în unele bombe vulcanice și în rocile magmatice ultrabazice. Se utilizează ca fondant la fabricarea porțelanului și faianței. Vezi definitia »
MIORLĂÍT2, -Ă, miorlăiți, -te, adj. (Despre pisici) Care miorlăie; miorlăitor. ♦ Fig. (Depr.; despre oameni sau glasul lor) Plângăreț, tânguitor. – V. miorlăi. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z