Definita cuvantului cerebroid
CEREBROÍD, -Ă, cerebroizi, -de, adj. Care se aseamănă cu creierul. ◊ Ganglioni cerebroizi = ganglioni care la unele animale inferioare, ca insectele, au aceeași funcție ca sistemul nervos central la animalele superioare. – Din cérébroïde.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu cerebroid
LUPOÍD, -Ă adj. care seamănă cu lupusul. (< fr. lupoïde) Vezi definitia »
AUSTRALOÍD, -Ă, australoizi, -de, s. m. și f., adj. 1. S. m. și f. (La pl.) Populație negroidă din Australia și Oceania; (și la sg.) persoană din această populație. 2. Adj. Care aparține australoizilor (1), privitor la australoizi. [Pr.: a-us-] – Din fr. australoïde. Vezi definitia »
SASANÍD, -Ă adj. Referitor la dinastia Sasanizilor din Iran. ◊ Arta sasanidă = arta dezvoltată în Iran în sec. III-VII, care se caracterizează prin monumentalitatea edificiilor și, în general, a multora dintre operele sale (statui, reliefuri rupestre), ca și prin reprezentarea unor scene de învestitură și de luptă, de vânătoare și de triumf, care preamărește puterea despotică a suveranilor. [Cf. fr. sassanide]. Vezi definitia »
BICUSPÍD, -Ă adj. (anat.) cu două vârfuri. (< fr. bicuspide) Vezi definitia »
-CID Element secund de compunere savantă cu semnificația „care ucide”, „ucigaș”. [< fr. -cide < lat. -cida < caedere – a ucide]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z