Definita cuvantului chemoterapie
CHEMOTERAPÍE s. f. Tratare a unor boli cu ajutorul anumitor substanțe chimice care distrug microbii sau împiedică dezvoltarea lor. – Din germ. Chemotherapie.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu chemoterapie
MNEMOTAXÍE s. f. reacție de orientare direcțională la animale și păsări, care le permite să se întoarcă la locul de hrănire și adăpost. (< fr. mnémotaxie) Vezi definitia »
SEROLOGÍE s. f. 1. Știință care se ocupă cu studiul serurilor terapeutice, specifice sau nespecifice; capitol al imunologiei care cuprinde studiul metodelor pentru punerea în evidență a anticorpilor din serul sangvin, precum și studiul antigenelor microbiene și celulare și a toxinelor. 2. Studiu de laborator care constă în analizarea modificărilor serice din cursul diferitelor boli. – Din fr. sérologie. Vezi definitia »
HIPOCOLÍE s.f. Reducere a secreției biliare. [Gen. -iei. / < fr. hypocholie, cf. gr. hypo – sub, chole – bilă]. Vezi definitia »
-MELÍE elem. melo1-. Vezi definitia »
CAZÁNIE, cazanii, s. f. Predică prin care se explică un pasaj oarecare din evanghelie. ♦ Carte religioasă care cuprinde predici sau povestiri în care se comentează texte evanghelice. – Din sl. kazanije. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z