Definita cuvantului chiti
CHITÍ2, chitesc, vb. IV. Tranz. (Pop.) 1. A ținti (cu arma, cu piatra), a ochi; p. ext. a trage (cu o armă); a lovi, a nimeri (ținta). 2. A arunca o privire; a alege din ochi. – Din scr. hititi (apropiat de chiti1).

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu chiti
ȘUȘOTÍ, șușotesc, vb. IV. Intranz. 1. A vorbi încet, în șoaptă; a șopti (cuiva) la ureche; p. ext. a vorbi în taină. 2. (Despre ape, frunze etc.; la pers. 3) A produce un zgomot ușor și uniform; a șopti. [Var.: șoșotí vb. IV] – Formație onomatopeică. Cf. fr. chuchoter. Vezi definitia »
NUNTÍ, nuntesc, vb. IV. Tranz., intranz. si refl. recipr. (Pop.) 1. A face nuntă (1), a (se) căsători, a (se) cununa; p. ext. a petrece la nuntă. – Din nuntă. Vezi definitia »
învârti (pe cineva) pe degete expr. a manipula (pe cineva) după bunul plac. Vezi definitia »
NABÍȘTI s. m. pl. grup de pictori francezi de la sfârșitul sec. XIX, ale căror opere aveau un caracter decorativ, tinzând spre o exprimare sintetică și simbolistă. (< fr. nabi) Vezi definitia »
TÚTTI adv. (Muz.; ca indicație de execuție) Cântat de toți executanții. // s.n. Ansamblu de instrumente ale unei orchestre. ♦ (În piesele de concert) Muzică executată de orchestră în timpul pauzei solistului. [< it. tutti]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z