Definita cuvantului aderență
ADERÉNȚĂ, aderențe, s. f. 1. (Med.) Țesut fibros care se dezvoltă în special în cavitățile seroase, în urma unei infecții sau intervenții chirurgicale, unind organe care în mod normal sunt separate; bridă. 2. (Tehn.) Forță care menține alăturate două corpuri aflate în contact. Aderența dintre roțile unui vehicul și șosea. ♦ Fenomen de legătură între beton și oțel în construcțiile de beton armat. 3. Aderare, solidarizare conștientă la ceva. – Din fr. adhérence.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu aderență
BALENIÉRĂ s.f. Ambarcație ușoară folosită la vânătoarea de balene. ♦ Șalupă rapidă (cu motor) folosită la pescuit, la salvarea naufragiaților etc. [Pron. -ni-e-. / < fr. baleinière, it. baleniera]. Vezi definitia »
ZÉNDĂ s. f. limbă veche iraniană, din care derivă vechea persană și (zend-)avestica. (< fr. zend) Vezi definitia »
VĂPÁIȚĂ, văpáițe, s. f. 1. (Pop.) Opaiț. 2. Făclie de lemn sau de rășină cu care se sperie noaptea peștii, pentru a-i face să fugă spre uneltele de pescuit; văpaie (2). [Pr.: -pa-i-.Var.: vopáiță s. f.] – Contaminare între văpaie și opaiț(ă). Vezi definitia »
CENTROSFÉRĂ s. f. 1. Partea centrală a globului pământesc, cu raza de 3500 km și densitatea foarte mare, care se consideră a fi alcătuită din nichel și fier; nife. 2. (Biol.) Regiune care înconjură centriolul și are rol activ în diviziunea celulară. – Din fr. centrosphère. Vezi definitia »
ANGHILĂ s.f. 1. Anghilă-de mare. Pește comun în Oceanul Atlantic, de 0,50-1,5 m lungime, putând ajunge până la o greutate de 15 kg (Conger conger). 2. Anghilă-de-râu. Pește migrator având forma unui șarpe, cu carnea foarte grasă, consumat proaspăt sau afumat, cu precădere în țările scandinave și în partea de nord a Germaniei (Anguilla anguilla) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z