Definita cuvantului comandită
COMANDÍTĂ, comandite, s. f. Contract de asociație în care una dintre părți, comanditatul, răspunde solidar și cu întreaga sa avere pentru obligațiile societății față de creditori, pe când cealaltă parte, comanditarul, nu răspunde decât în limitele capitalului social investit de el. ◊ Societate în comandită = societate alcătuită pe baza unui asemenea contract. – Din fr. commandite.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu comandită
iújdă (iúșdă), s.f. (reg., înv.) lucru, muncă, trudă, iujdeală (iușdeală). Vezi definitia »
MONOCULTÚRĂ, monoculturi, s. f. 1. Sistem de cultivare a aceleiași plante mai mulți ani în șir pe același teren. 2. Predominare a plantațiilor de un anumit fel, în cadrul unei țări, al unei regiuni etc. – Din fr. monoculture. Vezi definitia »
PASERIFÓRMĂ, paseriforme, s. f. (La pl.) Ordin de păsări ai căror pui ies din ou golași și orbi; (și la sg.) pasăre care face parte din acest ordin. – Din fr. passeriformes. Vezi definitia »
Formă de asociere în care proprietățile sunt administrate împreună de persoane desemnate în urma votului majorității, fiecare membru păstrându-și dreptul de proprietate asupra terenurilor. Vezi definitia »
RABOTEZĂ s. f. mașină de rabotat. (< fr. raboteuse) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z