Definita cuvantului coree
CORÉE, s. f. Boală de nervi, frecventă mai ales la tineri, caracterizată prin mișcări musculare involuntare continue și dezordonate ale diverselor segmente corporale – Din fr. chorée.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu coree
ACERACÉE s. f. (La pl.) Familie de plante lemnoase dicotiledonate, cu frunze opuse, cu flori grupate în inflorescențe și cu fructe disamare, folosite în industria lemnului sau ca plante decorative; (și la sg.) plantă care face parte din această familie [Pr.: -ce-e] – Din fr. acéracée. Vezi definitia »
CRIPTOMENORÉE s.f. (Med.) Lipsă a fluxului menstrual extern. [< fr. cryptomenorrhée]. Vezi definitia »
ANDRÉE, Salomon Auguste (1854-1897), inginer și explorator polar suedez. În 1882, a întreprins o călătorie în Arh. Spitsbergen, iar în 1897 efectuează prima încercare de survol cu balonul a Polului Nord, în cursul căruia membrii expediției și-au pierdut viața. Vezi definitia »
AZALÉE, azalee, s. f. Nume dat mai multor arbuști ornamentali exotici cu flori roșii, roz sau albe (Azalea). – Din fr. azalée. Vezi definitia »
EPOPÉE, epopei, s. f. Poem epic de mari dimensiuni în versuri, în care se povestesc fapte eroice, legendare sau istorice, dominate adesea de personaje extraordinare sau supranaturale; epos; p. ext. producție epică de mare amploare. ♦ Șir de fapte eroice și glorioase. – Din fr. épopée. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z