Definita cuvantului crea
CREÁ, creez, vb. I. Tranz. 1. A face ceva ce nu exista înainte; a întemeia, a produce, a înființa; a organiza. ♦ A inventa, a născoci; a concepe, a compune o operă literară, o bucată muzicală etc. 2. A pregăti, a instrui pe cineva, a forma pentru o carieră sau pentru o misiune. 3. (Teatru, în expr.) A crea un rol = a da viață unui personaj, a interpreta cu pricepere și originalitate un rol dintr-o piesă de teatru, un film etc. [Prez. ind. pers. 1 pl. creăm, ger. creând] – Din fr. créer, lat. creare.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu crea
ALBĂSTRÉA, albăstrele, s.f. – V. albăstrel (2) [DEX'98] Vezi definitia »
friganeá (friganéle), s. f. – Felie de pîine albă înmuiată în lapte și ou și apoi prăjită în grăsime. Ngr. φρυγανιά (Pascu, Etimologii, I, 49; Pascu, Beiträge, 16; DAR; Gáldi, Dict., 192). Candrea-Dens., 642 îl considerau greșit drept. der. de la frige. Vezi definitia »
VÂLCEÁ, vâlcele, s. f. 1. Vale îngustă și puțin adâncă, cu fundul aproape plat și cu versantele în pantă ușoară; vâlcică. 2. Pârâu mic de-a lungul unei vâlcele (1). – Lat. vallicella (= vallicula). Vezi definitia »
BUGANVILÉA s. f. Plantă decorativă arbustivă grimpantă, din America de Sud, cu frunze persistente și flori înconjurate de trei bractee colorate în roșu violaceu, cultivată pentru ornarea fațadelor caselor sau pe ziduri de împrejmuire. (< fr. bougainvillée) Vezi definitia »
MINAREÁ, minarele, s. f. (Înv.) Minaret. [Var.: minaré s. f.] – Din tc. minare. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z