Definita cuvantului dafin
DÁFIN, dafini, s. m. Mic arbore din sudul Europei, cu frunze persistente, lucioase și aromatice și cu fructe ovale; laur (Laurus nobilis). ◊ Foi de dafin = frunzele uscate ale arborelui descris mai sus, folosite drept condiment. ♦ (La pl. sau, rar, în sintagma foi de dafin) Frunzele acestui arbore cu care se împodobeau în antichitate învingătorii; fig. glorie, succes. – Din scr. dafina.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu dafin
TRANSALPÍN, -Ă adj. dincolo de Alpi. (< fr. transalpin) Vezi definitia »
ASPDIN [æspdin], Joseph (1779-1855), inventator englez în domeniul construcțiilor. Printr-un experiment rămas celebru, pornind de la piatra de var și argilă, a ajuns la obținerea unui ciment, prototip al cimentului Portland. Vezi definitia »
ANODÍN, -Ă adj. banal, fără valoare, neînsemnat; inofensiv. (< fr. anodin) Vezi definitia »
IZOHALÍN, -Ă adj. (Geol.) Cu salinitate constantă. // s.f. Linie care unește punctele cu aceeași salinitate marină. [< fr. isohaline]. Vezi definitia »
slin, slinuri, s.n. 1. (reg.) strat de murdărie de pe pielea nespălată, de pe îmbrăcămintea purtată mult și neîngrijită sau de pe obiectele mult întrebuințate și necurățate la vreme. 2. (înv.; în forma: slim) aluviuni care fertilizează solul prin cantitatea mare de materii organice conținute. 3. (reg.) cerumen. 4. (reg.) uger. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z