Definita cuvantului dagherotipie
DAGHEROTIPÍE s. f. v. daghereotipie.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu dagherotipie
OPOTERAPÍE s.f. (Med.) Metodă de tratament în care se întrebuințează sucuri extrase din glandele sau din țesuturile animale sănătoase pentru combaterea bolilor organelor sau ale țesuturilor corespunzătoare la om; organoterapie. [Gen. -iei. / < fr. opothérapie, cf. gr. opos – suc, therapeia – tratament, îngrijire]. Vezi definitia »
POLIARHÍE s.f. Formă de guvernământ în care puterea este exercitată concomitent de mai multe persoane. [Gen. -iei. / < fr. polyarchie, cf. gr. polys – mai mulți, arche – conducere]. Vezi definitia »
AGENȚÍE s. f. reprezentanță a unei instituții sau întreprinderi. ♦ ~ telegrafică (sau de presă) = instituție specializată care primește și transmite presei știri și informații; ~ de bilete = birou unde se vând bilete pentru spectacole, concerte etc.; ~ de voiaj = birou unde se vând cu anticipație biletele de călătorie. (< it. agenzia) Vezi definitia »
SPATÍE, spatii, s. f. (La cărțile de joc) Treflă. – Din ngr. spathí. Vezi definitia »
PROMÓȚIE s. f. 1. serie de absolvenți ai unei școli; totalitatea celor care absolvesc deodată un ciclu de învățământ. ◊ totalitatea militarilor care au primit grad de ofițer în același timp. 2. denumire specială pentru căsătorii dintr-o anumită perioadă de timp. (< fr. promotion, lat. promotio) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z