Definita cuvantului emondaj
EMONDÁJ, s. n. 1. Operație de tăiere a ramurilor de pe trunchiurile arborilor în perioada de creștere pentru a stimula dezvoltarea lor în înălțime; emondare, emondație. 2. (Med.) Intervenție chirurgicală constând în înlăturarea exostozelor și osteofitelor epifizelor. – Din fr. émondage.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu emondaj
MATELOTÁJ s.n. Meseria de a executa lucrări marinărești. ♦ Serviciul de bord; totalitatea cunoștințelor privind munca gabierului; marinărie. [< fr. matelotage]. Vezi definitia »
TRIÁJ s.n. 1. Faptul de a tria; selecționare, triere. 2. Serviciu într-un spital unde se înscriu și se repartizează pe secții bolnavii nou internați. 3. Stație de cale ferată în care se efectuează descompunerea, trierea și compunerea trenurilor de marfă. [Pron. triaj. / < fr. triage]. Vezi definitia »
SABORDÁJ s. n. 1. sabordare. 2. găurire a corpului unei nave scufundate pentru a scoate încărcătura la suprafață. (< fr. sabordage) Vezi definitia »
BLINDÁJ, blindaje, s. n. 1. Înveliș de plăci metalice groase care protejează părțile exterioare ale unui vas de război, ale unui tanc etc. contra proiectilelor. ♦ Învelișul din metal tare al proiectilelor de pușcă și de pistol. 2. Înveliș metalic care protejează sisteme electrice sau piesele lor componente. – Fr. blindage. Vezi definitia »
PERFORÁJ, perforaje, s. n. (Rar) Perforare. – Din fr. perforage. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z