Definita cuvantului gazdă
GÁZDĂ, gazde, s. f. 1. Persoană care primește pe cineva la sine (dându-i adăpost); cel care ține pe cineva la sine în schimbul unei chirii (și cu întreținere plătită); stăpânul unei case în raport cu oaspeții săi, amfitrion. ♦ Organism pe care (sau în care) trăiește un animal parazit aflat în stare larvară sau adultă. 2. Locuință ocupată de cineva în calitate de oaspete sau de chiriaș. 3. (Reg.) Țăran bogat; chiabur, bogătan. ◊ Loc. adj. De gazdă (mare) = din oameni bogați. – Din magh. gazda.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu gazdă
vélniță (-țe), s. f. – Alambic, distilator de alcool. Sl. vinĭnica „teasc” (Cihac, II, 542; Tiktin; Conev 63). În Mold.Der. velnicer, s. m. (distilator producător de alcool). Vezi definitia »
a-i sări icra din biboanță expr. (er.d. femei) a avea orgasm. Vezi definitia »
ADIPOLÍZĂ s. f. 1. proces de dizolvare a grăsimilor prin hidroliză. 2. funcție prin care un țesut restituie sângelui grăsimile. (< fr. adipolyse) Vezi definitia »
vacă (bună) de muls expr. persoană / situație de care se profită pentru a obține foloase materiale. Vezi definitia »
CAJĂ (‹ fr.) s. f. C. de laminor = ansamblu format din perechea de cadre care susține cilindrii de lucru ai unui laminor; ansamblu format din cilindrii de lucru, dispozitivele de susținere și mecanismele de reglare a distanței dintre cilindrii unui laminor. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z