Definita cuvantului geam
GEAM, geamuri, s. n. 1. Placă de sticlă care se fixează în pervazurile (ori cercevelele) ferestrelor sau ale ușilor și care permite să străbată lumina în interiorul unei încăperi. ♦ Bucată de sticlă care se fixează în rama ceasornicelor, a ochelarilor etc. 2. P. gener. Fereastră. – Din tc. cam.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu geam
ham interj. – Exprimă lătratul cîinelui. – Mr. ham. Creație spontană, cf. fr. (Cotes-du-Nord) „hamer” „a lătra” (Șeineanu, Chien, 113). – Der. hămăi, vb. (a lătra); hămăială, s. f. (lătrat); hămăit, s. f. (lătrat); hămui, vb. (a lătra). Vezi definitia »
Am cautat la dumneavoastra cuvantul avatar, pentru ca apare pe un forum unde vreau sa ma conectez si nu stiam daca acolo trebuie pus un cuvant sau o poza. Definitiile gasite m-au dat pe spate. Cred ca ar trebui sa introduceti si o definitie care sa corespunda sensului modern. Va felicit pentru ceea ce faceti! Vezi definitia »
chilográm (chilográme), s. n. – Unitate de măsură pentru greutate egală cu o mie de grame. – Var. kilogram (înv.). Fr. kilogramme. Se folosește adesea în forma abreviată kilo, și chiar chil, care este popular. Vezi definitia »
ISLÁM s.n. Islamism; (p. ext.) totalitatea țărilor, a popoarelor mahomedane. [< fr., tc. islam]. Vezi definitia »
nizám (nizámuri), s. n.1. Ordin, organizație. – 2. Armată regulată turcă. – 3. Soldat turc din armată. Tc. (arab.) nizam (Șeineanu, III, 89). Sec. XVIII, înv. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z