Definita cuvantului gerid
GERÍD, geriduri, s. n. (înv.) Numele unui joc turcesc în care călăreții aruncau, din galop, un băț în formă de suliță spre adversar, și pe care acesta trebuia să-l prindă tot din goana calului. ♦ Băț în formă de suliță folosit în acest joc. [Var.: gerét s. n.] – Din tc. cirid.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu gerid
SIGMOÍD, -Ă adj. de forma literei sigma. ♦ colon ~ = ultima porțiune a colonului3, care descrie un S înainte de rect; cavitate ~ă = cavitate articulară a unor oase (radius, cubitus); valvule ĕ = cele trei valvule la originea aortei și a arterei pulmonare. (< fr. sigmoïde) Vezi definitia »
pus la zid expr. 1. condamnat la moarte prin împușcare. 2. care este ținta criticilor formulate de un grup de persoane. Vezi definitia »
UNICUSPÍD, -Ă adj. (Despre organe vegetale sau formații anatomice) Cu un singur vârf. [Cf. it. unicuspide < lat. unus – unu, cuspis – vârf]. Vezi definitia »
CORONOÍD, -Ă adj. (despre unele apofize) de forma unui cioc de cioară. (< fr. coronoïde) Vezi definitia »
CEREBROÍD, -Ă, cerebroizi, -de, adj. Care se aseamănă cu creierul. ◊ Ganglioni cerebroizi = ganglioni care la unele animale inferioare, ca insectele, au aceeași funcție ca sistemul nervos central la animalele superioare. – Din cérébroïde. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z