Definita cuvantului aer
ÁER2, aere, s. n. (Bis.) 1. Bucată de stofă sau de pânză, de obicei pictată sau țesută cu imaginea lui Cristos mort, cu care se acoperă vasele liturgice. 2. Epitaf (2). – Din ngr. aēr.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu aer
SUPERCOMPÚTER s. n. supercalculator; transputer. (< super1- + computer) Vezi definitia »
TALONÉR, taloneri, s. m. Jucător de rugbi care se găsește în grămadă între cei doi pilieri, având sarcina de a talona mingea. – Din fr. talonneur. Vezi definitia »
CONVÉIER, conveiere, s. n. 1. Mijloc de transport cu mișcare continuă, format din elemente flexibile de tracțiune (benzi, cabluri, lanțuri etc.) și folosit la deplasarea obiectelor în timpul prelucrării lor; bandă rulantă. 2. (În sintagma) Conveier verde = sistem de organizare a producerii nutrețurilor verzi pentru a se asigura hrănirea continuă a animalelor din primavară până toamna.[Pr.: -ve-ier] – Din engl. conveyer, rus. konveier. Vezi definitia »
PLOTONIÉR s. m. v. plutonier. Vezi definitia »
TRUVÉR s.m. (Lit.) Nume dat în evul mediu poeților care scriau și cântau, în limba franceză din nordul Franței, poezii epice, istorioare etc. [< fr. trouvère, cf. v.fr. trovere – cel care găsește]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z