Definita cuvantului glisant
GLISÁNT, -Ă, glisanți, -te, adj. (Tehn.; despre o suprafață) Pe care poate aluneca un corp (printr-o frecare minimă); (despre o piesă) care alunecă (printr-o frecare minimă) de-a lungul altei piese cu care se află în contact. – Din fr. glissant.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu glisant
impotent intelectual (si nu numai), individ dintr-o specie asemanatoare cu homo sapiens, dar cu capacitati intelectuale mult inferioare Vezi definitia »
ÎNGRĂȘĂMÂ'NT s. n. produs natural sau sintetic, mineral sau organic, propriu a fertiliza solul. (după fr. engraissement) Vezi definitia »
FIGURÁNT, -Ă s.m. și f. 1. Artist care participă într-o piesă de teatru, într-un film etc. numai prin prezența sa, fără a avea un rol de recitat; (p. ext.) personaj secundar într-o operă literară. 2. Persoană prezentă la desfășurarea unui eveniment, la o întâlnire etc., fără a lua parte efectivă la ea. [Cf. fr. figurant, it. figurante]. Vezi definitia »
SEMITRANSPARÉNT, -Ă adj. parțial transparent. (< fr. semi-transparent) Vezi definitia »
AFERÉNT, -Ă, aferenți, -te, adj. 1. Care este în legătură cu ceva, care depinde de ceva sau decurge din ceva. 2. (Jur.) Care se cuvine sau revine cuiva. 3. (Anat.; în expr.) Vase aferente = vase care aduc un lichid la un organ. Nervi aferenți = nervi care transmit excitațiile periferice centrilor nervoși. – Fr. afférent. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z