Definita cuvantului grația
GRAȚIÁ, grațiez, vb. I. Tranz. A acorda unui condamnat iertarea, parțială sau totală, în executarea pedepsei, printr-un act emis de șeful statului. [Pr.: -ți-a] – Din fr. gracier. Cf. it. graziare.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu grația
pălăriá, pers. 3 sg. pălăriáză, vb. I refl. (reg.; despre roata carului) a lua forma unei pălării. Vezi definitia »
–FIA Element secund de compunere savantă cu semnificația echivalentă lui –fica. [< fr. -fier]. Vezi definitia »
COMUNIÁ vb. tr., intr. a (se) împărtăși. ◊ (fig.) a fi în comuniune de idei sau de sentimente. (<fr. communier) Vezi definitia »
INVIDIÁ, invidiez, vb. I. Tranz. 1. A fi stăpânit de invidie față de cineva, a privi cu invidie pe cineva sau reușita, bunăstarea, calitățile altuia; a pizmui. 2. A dori, a râvni, a pofti ceva ce aparține altuia. [Pr.: -di-a] – Din it. invidiare. Vezi definitia »
CASIA s. f. Gen de plante erbacee mari sau subarbuști ornamentali (1-4 m), din familia luguminoase, originare din Asia, Africa, America și Australia, cu tulpina alburie, puțin tomentoasă în partea superioară, frunze penat-compuse și flori galbene, roșii, dispuse în raceme axilare. În Egipt, Sudan, India și ins. Antile se cultivă pentru frunzele și fructele lor, utilizate ca laxativ și purgativ. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z