Definita cuvantului aeromotor
AEROMOTÓR, aeromotoare, s. n. Motor eolian. [Pr.: a-e-] – Din fr. aéromoteur.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu aeromotor
EXPROPRIATÓR, -OÁRE s. m. f. cel care expropriază. (< fr. expropriateur) Vezi definitia »
AȚÂȚĂTÓR, -OÁRE, ațâțători, -oare, adj. Care ațâță (2); provocator; excitant. ♦ (Substantivat) Persoană care îndeamnă la acțiuni (sociale, politice) reprobabile. – Ațâța + suf. -ător. Vezi definitia »
ECONOMIZÓR s. n. 1. instalație anexă pentru încălzirea apei înainte de a pătrunde în cazanul de aburi. 2. dispozitiv de reglare a carburatorului, care permite îmbogățirea amestecului carburant. (< fr. économiseur) Vezi definitia »
MEDIATÓR, -OÁRE adj. 1. (Despre planuri sau drepte) Perpendicular pe mijlocul unui segment de dreaptă. 2. Factor intermediar de mediere și transmitere a unui semnal nervos sau umoral de la un organ la altul. ◊ Mediator chimic = substanță chimică eliberată de terminațiile nervoase pentru transmiterea fluxului nervos. // s.m. și f. Cel care face o mediație între doi adversari; împăciuitor, mijlocitor, intermediar. [Pron. -di-a-. / cf. fr. médiateur, lat. mediator]. Vezi definitia »
JUNIÓR, -OÁRĂ, juniori, -oare, subst., adj. 1. S. m. și f., adj. (Sportiv) care are vârsta între circa 13 și 19 ani, limitele de vârstă variind de la o specialitate sportivă la alta. 2. S. m. (Pe lângă un nume propriu de persoană, în opoziție cu senior) Fiul (considerat în raport cu tatăl). [Acc. și (2) júnior.Pr.: -ni-or] – Din fr., lat. junior. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z