Definita cuvantului mediator
MEDIATÓR, -OÁRE adj. 1. (Despre planuri sau drepte) Perpendicular pe mijlocul unui segment de dreaptă. 2. Factor intermediar de mediere și transmitere a unui semnal nervos sau umoral de la un organ la altul. ◊ Mediator chimic = substanță chimică eliberată de terminațiile nervoase pentru transmiterea fluxului nervos. // s.m. și f. Cel care face o mediație între doi adversari; împăciuitor, mijlocitor, intermediar. [Pron. -di-a-. / cf. fr. médiateur, lat. mediator].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu mediator
ALEZÓR s. n. unealtă așchietoare pentru alezare. (< fr. alésoir) Vezi definitia »
RAPORTÓR, -OÁRE s.m. și f. Cel care prezintă un raport. [< fr. rapporteur]. Vezi definitia »
SCORNITÓR, -OÁRE, scornitori, -oare, adj. (Adesea substantivat) Care scornește, inventează; creator; care lansează zvonuri, care minte. – Scorni + suf. -tor. Vezi definitia »
CONDENSATÓR s. n. 1. aparat, recipient pentru condensarea unei mase de vapori cu un agent de răcire. 2. sistem de două conductoare, izolate printr-un dielectric, la înmagazinarea de electricitate statică. (< fr. condensateur) Vezi definitia »
VERGELATÓR, vergelatori, s. m. Flăcău care rostește o urare cu prilejul vergelului (2). – Din vergela + suf. -(ă)tor. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z