Definita cuvantului aerotopograf
AEROTOPOGRÁF, aerotopografe, s. n. Aparat fotogrammetric folosit pentru executarea hărților și a planurilor topografice. [Pr.: a-e-] – Din fr. aérotopographe.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu aerotopograf
CLONOGRÁF s. n. aparat pentru înregistrarea grafică a mișcărilor produse în timpul unui spasm clonic. (< engl. clonograph) Vezi definitia »
TAF prognoză de aerodrom privind evoluția vremii în interval de 9 ore cuprinzând: grupa de identificare a stației, orele pentru care este valabil și pentru care se prognozează situația meteo, grupa vântului, grupa vizibilităților, grupa timpului prezent, grupa norilor, grupa temperaturilor, jivrajul, grosimea stratului turbulenței, grupa de probabilitate de 30-40% de apariție a unor fenomene, orele între care este valabilă probabilitatea, grupa facultativă cu elemente meteo, grupa de interval de timp. Taf se elaborează din trei în trei ore. Vezi definitia »
MICROBAROGRÁF s. n. barograf pentru înregistrarea variațiilor mici și rapide ale presiunii. (< fr. microbarographe) Vezi definitia »
EPITÁF, epitafuri, s. n. 1. Inscripție funerară, în versuri sau în proză, cuprinzând elogiul defunctului sau o sentință morală; p. ext. placă cu o inscripție funerară. ♦ Poezie epigramatică având ca pretext moartea (imaginară) a unei persoane. 2. Obiect de cult care constă dintr-o bucată de stofă pe care este brodată o scenă reprezentând punerea în mormânt a lui Isus Cristos; aer2 (2). – Din ngr. epitáfion, fr. épitaphe. Vezi definitia »
RADIOFONOGRÁF s.n. Aparat de radio echipat și cu un fonograf. [Cf. it. radiofonografo]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z