Definita cuvantului guardaman
GUARDAMÁN, guardamane, s. n. (Mar.) Apărătoare de mână folosită de velari la cusutul velelor, făcută din piele și având între degetul mare și podul palmei un disc metalic cu care se împinge acul. – Din it. guardamano.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu guardaman
STERADIÁN, steradieni, s. m. Unitate de măsură pentru unghiurile corpurilor solide. [Pr.: -di-an] – Din fr. stéradian. Vezi definitia »
șnapán (-ni), s. m. – Șarlatan, pungaș, potlogar. Fr. chenapan. Vezi definitia »
PANONIÁN, -Ă, panonieni, -e, s. n., adj. 1. S. n. Epoca pliocenului din Podișul Transilvaniei și din bazinul panonic; serie de straturi geologice din această epocă. 2. Adj. Care aparține panonianului (1), privitor la panonian. [Pr.: -ni-an] – Din fr. pannonien. Vezi definitia »
(¿dicloretan sau diclorMetan? // metilen, nu metilenă ! – tavi) DICLORETÁN s.m. Clorură de metilenă, agent de extracție a grăsimilor, alcaloizilor, uleiurilor minerale și comestibile, cerurilor și parfumurilor. Vezi definitia »
PENTÁN s.m. Hidrocarbură din seria parafinelor, care se găsește în gazele de sondă și în fracțiunile ușoare rămase de la distilarea țițeiului. [< fr. pentane]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z