Definita cuvantului gujon
GUJÓN, gujoane, s. n. (Constr.) Bară de oțel așezată paralel cu axa drumului, la rosturile transversale de dilatație ale planșelor unei îmbrăcăminte de beton vibratVezi nota. – Din fr. goujon.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu gujon
NON- Element prim de compunere savantă, folosit la formarea unor noțiuni negative care se află în raport de opoziție exclusivă cu noțiunea exprimată de elementul secund; ne-. V. in-. [< lat., fr., it., engl. non]. Vezi definitia »
MANSIÓN s. n.. 1. (ant.) loc de popas pentru călători și curieri oficiali de-a lungul unui drum în lumea romană. 2. (în evul mediu) parte a decorului unui teatru unde se desfășura succesiv acțiunea fiecărei scene. (< fr. mansion, lat. mansio) Vezi definitia »
DEVÓN s.n. Peștișor artificial de metal prevăzut cu cârlig de undiță, servind pentru pescuit. [< fr., engl. devon]. Vezi definitia »
ȘAPERÓN s. n. 1. capișon care acoperea capul și gâtul până la umeri, purtat de bărbați și femei în evul mediu. 2. (fig.) femeie în vârstă care întovărășește în lume o fată sau o femeie tânără. (< fr. chaperon) Vezi definitia »
ARMAGEDON (în „Noul Testament”), cîmp de luptă unde, în ziua Judecății de Apoi, ar urma să se dispute bătălia apocaliptică între forțele binelui și ale răului. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z