Definita cuvantului halor
HALÓR, halori, s. m. (Mar.) Muncitor care lucrează la halajul navelor. – Din fr. haleur.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu halor
FIXATÓR, -OÁRE adj., s.m. (Substanță) care face inalterabilă la lumină o imagine fotografică. // s.m. 1. (Text.) Substanță folosită la fixarea coloranților pe fibră. ♦ Agent fizic sau substanță chimică care produce coagularea protoplasmei vii. 2. Piesă folosită la lucrări de asamblare. 3. Dispozitiv mecanic pentru manevrarea și înzăvorârea acelor macazului. [Cf. fr. fixateur]. Vezi definitia »
SONDÓR s.m. Muncitor care lucrează la o sondă (1). ♦ Marinar care sondează. [< fr. sondeur]. Vezi definitia »
AEROREACTÓR s. n. reactor la care carburatorul necesar arderii combustibilului este aerul atmosferic precomprimat. (< fr. aéroréacteur) Vezi definitia »
AUTOSELECTÓR s.n. Incubator pentru clocitul ouălor de pește. [< auto1- + selector]. Vezi definitia »
SEMICONDUCTÓR, -OÁRE, semiconductori, -oare, s. n., adj. 1. S. n. Material a cărui conductibilitate electrică este mai slabă decât cea a conductoarelor (metalelor) și mai bună decât cea a izolatoarelor. ♦ P. ext. Component electronic activ. 2. Adj. (Despre materiale) Care are o rezistență electrică relativ mare în raport cu aceea a metalelor, dar mai mică în raport cu aceea a materialelor izolante; cu însușiri de semiconductor (1); (despre dispozitive) bazat pe utilizarea semiconductoarelor. – Din fr. semi-conducteur. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z