Definita cuvantului sondor
SONDÓR s.m. Muncitor care lucrează la o sondă (1). ♦ Marinar care sondează. [< fr. sondeur].

Sursa: DN
Cuvinte ce rimeaza cu sondor
PESCADÓR, pescadoare, s. n. Navă specială, construită și amenajată cu instalații de pescuit, de depozitare, de congelare și uneori de preparare a peștelui, folosită pentru pescuitul în largul mării. – Din sp., fr. pescador. Vezi definitia »
EVALUATÓR s. m. expert autorizat pentru a stabili valoarea unei nave, a unei avarii sau pagube ori a unui obiect. (< fr. évaluateur) Vezi definitia »
FOTOFÓR, -OÁRE I. adj. care poartă, care are o sursă de lumină. II. s. n. lampă electrică portativă care se prinde de casca celui care o poartă (mineri, speologi etc.). ◊ lampă frontală folosită în otorinolaringologie. III. s. m. organ luminos la coleoptere și la unele animale marine. (< fr. photophore) Vezi definitia »
COMPARATÓR s. n. 1. instrument de măsurat pentru compararea a două mărimi sau a dimensiunilor unor piese față de aceea a unui etalon. 2. aparat pentru măsurarea defazajului și a raportului dintre amplitudinile a două tensiuni sinusoidale. 3. circuit care permite compararea a două informații intrate în calculatorul electronic. 4. segment al sistemului nervos central care compară efectul obținut cu forma optimă a acțiunii. (<fr. comparateur) Vezi definitia »
CONFÍTEOR s. n. rugăciune catolică spusă în timpul liturghiei sau înainte de împărtășanie. (< lat. confiteor, eu mărturisesc) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z