Definita cuvantului hărșni
HĂRȘNÍ, hărșnesc, vb. IV. Tranz. (Reg.) 1. A reteza, a tăia ceva (dintr-o lovitură scurtă). 2. A fura ceva (foarte repede, cu abilitate). [Var.: hărștí, hârșní vb. IV] – Din harș.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu hărșni
REDEVENÍ, redevín, vb. IV. Intranz. A deveni, a fi din nou așa cum a fost înainte. – Re1- + deveni. Cf. fr. redevenir. Vezi definitia »
POTICNÍ, poticnesc, vb. IV. 1. Refl. și intranz. A se lovi în timpul mersului cu piciorul de ceva și a-și pierde echilibrul; a se împiedica. ♦ A cădea (în urma lovirii de ceva). 2. Tranz. A pune cuiva piedică în mers sau, fig., într-o acțiune. 3. Refl. Fig. A întâmpina o dificultate sau a nu izbuti în desfășurarea unei acțiuni. ♦ Spec. A pronunța cu greutate cuvintele, a vorbi cu întreruperi, cu greutate. – Din sl. potŭknonti. Vezi definitia »
policní, pers. 3. sg. policnéște, vb. IV (reg.) a bruma. Vezi definitia »
clănțăni, clănțănesc v. i. v. clămpăni (1.) Vezi definitia »
ANTONIONI, Michelangelo (1921-2007, n. Ferrara), regizor și scenarist italian de film. Dramele sale abordează tema alienării omului în societatea contemporană („Aventura”, „Noaptea”, „Deșertul roșu”, „Blow-up”, „Profesiunea: reporter”, „Identificarea unei femei”). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z