Definita cuvantului heptemimer
HEPTEMIMÉR, -Ă, heptemimeri, -e, adj. (Despre cezura unui vers) Care se află după a șaptea jumătate de picior. – După fr. hepthémimère.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu heptemimer
CONIFÉR, conifere, s. n. (La pl.) Ordin de arbori cu canale secretoare de rășină, cu frunze (aproape totdeauna) persistente, în formă de ace sau de solzi, cu flori unisexuate, conice și cu semințe aripate; (și la sg.) arbore sau arbust care face parte din acest ordin. – Din fr. conifère, lat. conifer. Vezi definitia »
BÚZZER s.n. v. buzăr. Vezi definitia »
BOUCHER [bușé], François [1703-1770], pictor și desenator francez. Reprezentant al rococoului. Tablouri mitologice și pastorale, scene galante și de vînătoare („Cuibul”). Cartoane pentru tapiserii. Ilustrația la comediile lui Molière. Vezi definitia »
CARBONIFÉR, -Ă adj. 1. (Despre terenuri sau regiuni) Care conține zăcăminte de cărbuni. 2. Referitor la cărbunele de pământ, la extracția și la prelucrarea lui. // s.n. Penultima perioadă a paleozoicului, în care s-au format cele mai bogate zăcăminte de cărbuni. [< fr. carbonifère, cf. lat. carbo – cărbune, ferre – a purta]. Vezi definitia »
MÁSER, masere, s. n. 1. (Fiz.) Dispozitiv pentru amplificarea microundelor prin emisia stimulată a radiației electromagnetice de lungime de undă corespunzătoare. 2. Proces de generare și amplificare a microundelor. – Din engl. maser. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z