Definita cuvantului agabaritic
AGABARÍTIC, -Ă, agabaritici, -ce, adj. Care depășește un gabarit standard. – A- + gabaritic.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu agabaritic
TELEOLÓGIC, -Ă, teleologici, -ce, adj. Care aparține teleologiei, privitor la teleologie. [Pr.: -le-o-] – Din fr. téléologique. Vezi definitia »
PITAGORÉIC, -Ă, pitagoreici, -ce, adj., s. m. 1. Adj. Care aparține curentului filozofic idealist și școlii de matematică din Grecia antică întemeiate de Pitagora, privitor la Pitagora, la școala sau la doctrina lui filozofică; pitagoric. 2. S. m. Adept al filozofiei și al școlii de matematică a lui Pitagora. [Pr.: -re-ic] – Din germ. pythagoreisch. Vezi definitia »
DENDROGRÁFIC, -Ă, dendrografici, -ce, adj. Care ține de dendrografie, privitor la dendrografie. – Din fr. dendrographique. Vezi definitia »
TRIPTÍC s.n. (Ant.) Trei tăblițe prinse între ele cu balamale, care se închideau ca o carte. ♦ Tablou format din trei părți prinse cu balamale (cele laterale închizându-se peste cea din mijloc), pe care sunt pictați sfinți sau sunt scrise, ca într-un pomelnic, numele donatorilor etc. ♦ (Fig.) Trei idei, puncte sau articole ale uneia și aceleiași teorii, dogme etc. [Pl. -ce, -curi. / cf. fr. triptyque, gr. triptychos]. Vezi definitia »
PERIODÓNTIC, -Ă adj. al periodontului. (< fr. périodontique) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z