Definita cuvantului hipermetrop
HIPERMETRÓP, -Ă, hipermetropi, -e, adj., s. m. și f. (Persoană) care suferă de hipermetropie. – Din fr. hypermétrope.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu hipermetrop
TAHISCÓP, tahiscoape, s. n. Aparat folosit pentru studierea pieselor în mișcare ale unui dispozitiv mecanic, cu ajutorul unor fotografii parțiale. – Din fr. tachyscope. Vezi definitia »
STETOSCÓP s.n. Instrument acustic cu ajutorul căruia se pot percepe mai puternic zgomotele respirației și bătăile inimii; fonendoscop. [< fr. stéthoscope, cf. gr. stethos – piept; skopein – a observa]. Vezi definitia »
MOP, mopuri, s. n. Obiect de uz gospodăresc pentru spălat dușumelele, constând dintr-un mănunchi de sfori răsucite sau de fâșii de material absorbant, montat pe o coadă lungă ca de mătură. – Din engl. mop. Vezi definitia »
Snop de crengi verzi sau uscate folosit, în zona Brașovului, pentru a încinge cuptoarele pentru copt pâine. Etimologie necunoscută (probabil de la asemănarea cu o oaie bearcă, deoarece snopilor li se tăiau vârfurile și astfel căpătau o formă anume și destul de regulată). Vezi definitia »
SCHIASCÓP s.n. Aparat folosit în schiascopie, pupiloscopie, retinoscopie. [Scris și skiascop. / < fr. skiascope]. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z