Definita cuvantului hipologie
HIPOLOGÍE s. f. Ramură a zootehniei care se ocupă cu anatomia și cu fiziologia calului, cu descrierea și cu clasificarea speciilor și a raselor de cai, precum și cu metodele de întreținere, de ameliorare și de dresare a cailor. – Din fr. hippologie.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu hipologie
ARDÉZIE, ardezii, s. f. Gresie argiloasă sau argilă cu granule fine, care se poate desface ușor în foi subțiri, utilizate la acoperirea caselor, ca dale pentru pardoseli, în trecut la fabricarea tăblițelor pentru școlarii începători etc. – Din it. ardesia. Vezi definitia »
ADENOIDECTOMÍE s.f. (Med.) Îndepărtare a vegetațiilor adenoide. [Gen. -iei. / < fr. adénoïdectomie, cf. gr. aden – glandă, eidos – aspect, ektome – excizie]. Vezi definitia »
TELEFONOMETRÍE s. f. Operație de determinare a calităților aparatelor telefonice și a legăturilor telefonice, la emisiune și la recepție, prin comparare cu calitățile anumitor instalații de referință. – Din fr. téléphonométrie. Vezi definitia »
șfindlăríe, șfindlăríi, s.f. (reg.) șmecherie; înșelăciune. Vezi definitia »
pomóșnie, pomóșnii, s.f. (reg.; la car și căruță) platforma de jos a acestora, alcătuită din scânduri; pod, pomostină. Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z