Definita cuvantului hormon
HORMÓN, hormoni, s. m. Substanță secretată de glandele endocrine sau de alte țesuturi, care stimulează și coordonează activitatea anumitor organe sau a întregului organism. – Din fr. hormone.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu hormon
STROFIÓN s.n. 1. Eșarfă care susținea sânii, purtată de femei în Grecia. 2. Panglică pentru cap. [Pron. -fi-on. / < gr. strophion]. Vezi definitia »
DIVIZIÓN s.n. Subunitate de artilerie sau de cavalerie cuprinzând mai multe baterii sau escadroane. ◊ Divizion de nave = unitate în forțele maritime militare, formată din mai multe nave de același tip. [Pron. -zi-on. / cf. fr. division, rus. divizion]. Vezi definitia »
RADIOFÓN s.n. Aparat de comunicare prin radiofonie. [< fr. radiophone]. Vezi definitia »
ALFATRÓN s.n. (Fiz.) Vacuummetru care se bazează pe efectul ionizant al radiației alfa emise de o sursă etalonată. [< fr. alphatrone]. Vezi definitia »
EMBRIÓN s. m. 1. primul stadiu de dezvoltare a unui organism, de la fecundarea ovulului până la formarea deplină a organelor. ◊ germen al unei plante existente în sămânța din care aceasta va lua naștere prin germinație. 2. (fig.) început, germen de la care pornește un lucru, o acțiune. (< fr., gr. embryon) Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z