Definita cuvantului hrean
HREAN s. m. Plantă legumicolă din familia cruciferelor, cu tulpina subterană cilindrică, groasă, albă (folosită în alimentație drept condiment), cu frunzele mari și cu flori albe (Armoracia rusticana).Expr. A trăi (sau a se deprinde) ca viermele în hrean = a trăi, a duce o viață amărâtă, plină de privațiuni. – Din sl. hrĕnŭ.

Sursa: DEX '98
Cuvinte ce rimeaza cu hrean
HIDROSTATICIÁN, -Ă s.m. și f. Specialist în hidrostatică. [Pron. -ci-an, pl. -ieni, -iene. / < fr. hydrostaticien]. Vezi definitia »
darvinián adj. (f. darviniană, pl. darvinieni, darviniene) Vezi definitia »
RAGLÁN, raglane, s. n. 1. Croială specială a unor obiecte de îmbrăcăminte, la care mâneca pornește de la răscroiala gulerului. 2. Palton sau pardesiu cu o asemenea croială. – Din fr. raglan. Vezi definitia »
BAN2, bani, s. m. (Înv.) Titlu de dregător: a) (și în forma mare-ban) titlu purtat de dregătorul delegat de domnul Țării Românești cu cârmuirea Olteniei; (mai târziu) titlu purtat de primul boier în rang din Țara Românească (numit ban al Craiovei); b) titlu purtat de dregătorii delegați cu administrarea unor județe din Oltenia; c) titlu purtat de dregătorul delegat de regele Ungariei cu administrarea unor provincii. – Sb. ban. Vezi definitia »
AURELIAN, Petre S. (1833-1900, n. Slatina), agronom, economist și om politic liberal român. Acad. (1871), prof. univ. la București. Ministru și prim-min. (1896-1897). Autor al teoriei complexului economiei naționale. A militat pentru independența și industrializarea țării; adept al protecționismului economic („Cum se poate fonda industria în România”, „Industria română față cu libertatea comerțului de importațiune”). Vezi definitia »
Căutați cuvinte ce încep cu litera: A Ă Â B C D E F G H I Î J K L M N O P Q R S Ș T Ț U V W X Y Z